Det kom en olustig känsla över mig i dag när jag och min äkta hälft var och handlade
det var när jag började fundera lite på hur oskyddade vi egentligen är mot sabotage mot våra livsmedel,
allt ligger öppet och framme, hur lätt är det inte att pressa in små metall och glas föremål i exempelvis:
-mjölpåsar, grynförpackningar och mejeriprodukter mm. För att inte tala om frukt/grönsaker.
Tänk med vilken lätthet någon illasinnad kan t.ex. gå med en spruta gömd i handen och
injicera något
starkt gift i både frukt och grönsaker utan att någon märker något.
Allt detta kan ju även hända tidigare i transportkedjan till butiken.
Detta är ett scenario som inte får hända och möjligtvis aldrig kommer att inträffa,
men med facit i hand så har en börjat så finns det många sjuka individer som vill
göra likadant eller värre,
se bara på dessa så kallade skol skjutningarna som första gången hände i USA och som många ansåg
vara en engångsföreteelse men som har spritt sig långt utanför landets gränser,
vi i Sverige har ännu så länge varit förskonade, men tyvärr har vårt grannland Finland fått känna av en sådan tragedi.
Är detta med kronfågel en sjuk människas verk? Så kanske det finns en risk att någon
annan vill göra något liknande eller något värre. Frågan är kan, man skydda sig mot
sådant och hur skall man göra det.
Eller är det bara jag som gör en höna av en fjäder,
jag är nog lite mesig av mig, så jag kommer nog att vara lite mer uppmärksam
på vad vi plockar ned i varuvagnen ett tag framöver när vi handlar.
måndag 30 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja, det är märkligt. Och vad sårbart samhället är egentligen!
SvaraRadera